ANKARA / AKYURT - Halk Eğitim Merkezi

Ock

Merkezimize bağlı açılan el sanatları kurslarını tanıtmaya Güzelhisahar Mahallesinden başlıyoruz.

Güzelhisar Mahallesinde usta öğreticimiz Burcu Bölükbaşı görev almaktadır. Kursumuz hafta içi 09:00 - 16:00 saatleri arasında verilmektedir. Şu anda Şiş Örücülüğü ve Dekoratif Tekstil Ürünleri Hazırlama kursları açılmıştır. 27 kursiyeri mevcuttur.

Güzelhisar Mahallesi sakinlerini ve yakın çevrede ilgilenen halkımızı kursumuza bekliyoruz.

Ock

Merkezimiz tarafından Akyurt ilçe sınırlarında faaliyet gösteren ticari ve sanayi kuruluşlarına ihtiyaçları dahilinde hijyen eğitimi kursları verilmeye devam ediliyor. Son olarak İbis Hotel çalışanlarına Müdür Yardımcımız Ayşegül Emanet tarafından gıda ve su alanında hijyen eğitimi verilmiştir.

Ock

Çocuk Oyun Odasında Etkinliklerimiz günün anlam ve önemine göre devam ediyor. Bu seferde yeni yılı kutlayan miniklerimiz hediyelerle birbirlerini sevindirdiler. Ayrıca öğretmenlerinin onlara hazırladığı yeni yıl kartları ve takvimle güzel bir gün geçirdiler.

Ock

Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı personeline vermiş olduğumuz kalorifer ateşçiliği ve ilk yardım kurslarının sertifika töreni ilçemiz Kaymakamı Sayın Osman ALTIN’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Kursları başarıyla bitiren askerlere belgelerini Sayın Kaymakamımız Osman ALTIN, İlçe Jandarma Komutanı Müjdat SORUÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Burhan AYCAN ile Merkez Müdürümüz Ali IŞIK ve Müdür Yardımcımız Ayşegül Emanet ce takdim edildi.

Ara

2015 Yılında "Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri" kapsamında Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği proje ortaklılığı ile Polonya´ya 10 Kuaförlük ve Cilt Bakım Kursiyeri ve 1 öğretmen gönderdik. Yine ortağı olduğumuz ve Ankara Kalkınma ajansınca finanse edilen "Başkentin Kuzey Bahçesi Yaşayan Köy Projesi" kapsamında açmış olduğumuz 10 kurs ile 254 kursiyeri eğitimden geçirdik. Proje ortaklıklarıyla edinmiş olduğumuz tecrübelerimizle yazmış olduğumuz "Dezavantajlı Bireylerin Sosyal Hayata Entegrasyonu" projesi, Erasmus+ 2017 yetişkin eğitimi personel hareketliliği projeleri içerisinde, Türkiye´de Ulusal Ajansça kabul edilen 25 projeden birtanesi olmuştur. Bu projemiz ile Mayıs ayı içerisinde İtalya ve İspanya´ya yapılacak personel hareketliliği çerçevesinde edinilecek tecrübelerimizi ilçemizde devam eden yaygın eğitim çalışmalarına yansıtarak hizmetlerimize devam etmeyi amaçlamaktayız.

Ock

07-13 Ocak 2018 Verem Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle kurumumuzda çalışan öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimize, Akyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Kontrol Programları Birimi tarafından hazırlanan Verem konulu konferans verildi.

Ock

Ankara´da 95 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Ümitler Judo İl Seçmelerinde Akyurt Halk Eğitimi Spor Kulübü judocularından, kızlarda Aşiyan Durgut ikinci, Duygu Gümüş üçüncü, ve erkeklerden Talip Ünal üçüncü olarak dereceye girmiştir. Bu sonuç ile Mersin´de yapılacak olan Ümitler Türkiye Şampiyonasına katılarak Akyurt Halk Eğitimi Merkezimizi ve spor kulübümüzü temsil edeceklerdir. Sporcu arkadaşlarımıza ve öğretmenimiz Nihat Oba´ya teşekkür eder şampiyonada başarılar dileriz.

Ock

Koro çalışmaları neşe ve ahenk içerisinde devam ediyor. Kursiyer sayımız gün geçtikçe artmaktadır. Koro ailemiz genişlemektedir.İlgi gösteren herkese teşekkür ederiz. Kayıtlarımız devam etmektedir

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Eğitim Şube Müdürü Yalçın Zerdali Başkanlığındaki toplantıya tüm ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.

Ara

Türkiye Teakwando Federasyonunun 23-24 Aralık 2017 tarihinde 19 Mayıs İsmet Iraz Spor Salonunda düzenlemiş olduğu Siyah Kuşak DAN sınavına 20 sporcumuz katılmış ve sporcularımızın tamamı sınavda başarılı olmuştur. Sporcularımıza ve usta öğreticilerimize azim ve gayretleri için teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Show Tv de yayınlanan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu Programı nedeniyle İlçemizde çekimlere gelen ünlü sanatçı Turgay Başyayla´ya kurumumuzun hazırladığı hediyeyi verdik. Kurumumuz el sanatları öğretmenleri ve usta öğreticilerinin hazırlamış olduğu mini sergi, Kalaba mahallesinde yapılması planlanan çekimin iptal edilmesi sebebi ile gerçekleşememiştir. Her zaman hazırlıkları ile kurmumuzun güzel bir şekilde temsil edilmesini sağlayan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize  teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Salon Okçuluk Federasyon Kupası, Samsun´da başladı. Merkezimiz Okçuluk Kursları Usta Öğreticisi Süleyman Ayduğan´ın antrenörlüğünde kursiyerlerimiz Yavuz KARTAL, Ertuğrul KARTAL ve Kubilay AYDOS, Türktelekom Spor Kulübü adına ilimizi temsil edeceklerdir. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Ara

3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Büğdüz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrencileri okul müdürleri Abdullah Bulut eşliğinde kurumumuzu ziyaret etmişlerdir

Kas

24 Kasım Öğretmenler Gününde ilçemiz öğretmenleri için düzenlenen yemek ve tören programında, kurumumuz bünyesinde açılan Türk Halk Müziği Korosu müzik dinletisi verdi.

Kas

Çocuk Oyun Odasında bulunan minik kursiyerlerimiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlamış oldukları kitap ayraçlarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan AYCAN´a, Merkez Müdürümüz Ali IŞIK´a ve merkez binamızda görev alan öğretmenlerimize hediye ettiler.